SPOLOČNOSŤ MITSUBISHI MOTORS SA PRIDALA K DEKLARÁCII OPEN COVID-19

01. 06. 2020 | MY20 | O spoločnosti

Bratislava / Amstelveen, 1. jún 2020 – Spoločnosť MITSUBISHI MOTORS CORPORATION (MMC) sa pridala k Deklarácii OPEN COVID 19. Jej účelom je spoločne zabrániť ďalšiemu šíreniu tejto choroby.

Nekonvenčná spolupráca priemyslu, vlád ako aj vedcov je potrebná pre urýchlenie vývoja a výroby terapeutických preparátov, vakcín, medicínskych nástrojov aj ochranných antibakteriálnych prostriedkov.

Na základe tejto spolupráce nebude MMC požadovať žiadne kompenzácie alebo odškodnenie za "neoprávnené" využitie jej patentov, dizajnov alebo ochranných práv inými subjektmi ak budú využité na účely zastavenia epidémie a to až do momentu, kedy bude Svetová Zdravotnícka Organizácia (WHO) oficiálne deklarovať koniec šírenia nákazy.

Spoločnosť MMC bude aj naďalej aktívne podporovať všetky opatrenia proti šíreniu vírusu COVID 19.

O opatreniach COVID 19 IP deklarácie

Aktivity spoločnosti MMC proti šíreniu COVID 19

Mitsubishi Motors Corporation (MMC), sídliaca v japonskom Tokiu, je globálny výrobca automobilov s konkurenčnou výhodou v segmente vozidiel SUV a pick-upov, elektromobilov a plug-in hybridov. V roku 2009 uviedla MMC prvý sériovo vyrábaný elektromobil i-MiEV, po ktorom v roku 2013 nasledoval plug-in hybridný model OUTLANDER PHEV - najpredávanejší plug-in hybrid v Japonsku a Európe. Mitsubishi Motors zamestnáva 30 tisíc pracovníkov a pôsobí celosvetovo; výrobné závody MMC sa nachádzajú v Japonsku, Thajsku, Číne, Indonézii, na Filipínach a v Rusku. Zásadnú úlohu v raste MMC zohrávajú napr. modely PAJERO SPORT / MONTERO SPORT, TRITON / L200 a OUTLANDER. Celosvetové predaje tejto automobilky vo fiškálnom roku 2019 dosiahli 1 127 000 vozidiel; čisté tržby MMC za fiškálny rok 2018 predstavovali 2,27 bilióna jenov. MMC je kótovaná na tokijskej burze cenných papierov.