Mitsubishi Motors posilňuje s nárastom predajov o +18% za rok 2018

04. 02. 2019 | ASX, Outlander, Outlander PHEV, Eclipse Cross, Lancer Sportsedan, Lancer Sportback, Pajero, L200, Space Star, Ostatné modely, Mitsubishi XPander | MY18 | O spoločnosti
  • Nárast predajov v kalendárnom roku 2018 o +18% na 1,22 milióna vozidiel
  • Zahraničné predaje dosiahli 1 114 286 vozidiel, nárast o +19% oproti kalendárnemu roku 2017
  • Dvojciferné nárasty v Japonsku, Európe a Severnej Amerike
  • Predaje v regióne ASEAN na úrovni 322 284 vozidiel, nárast o +35% v nadväznosti na úspechy nového modelu XPANDER

Tokio / Bratislava, 4. február 2019 - Spoločnosť Mitsubishi Motors Corporation (MMC) zverejnila sľubné predajné výsledky za kalendárny rok 2018 s nárastom predajov o +18% na 1 218 897 vozidiel. Najnovšie čísla dokazujú, že spoločnosť ide správnou cestou v rámci prudkého obratu smerom k lepšiemu pri dvojciferných percentuálnych rastoch na domácom ako aj zahraničnom trhu.

Vďaka novým produktom vrátane SUV Eclipse Cross a modernizovaného Outlandera PHEV vzrástol predaj v Japonsku z 91 630 na 104 611 vozidiel - čo oproti kalendárnemu roku 2017 znamená nárast o +14%. Predaje v zahraničí dosiahli 1 114 286 vozidiel, teda medziročne o 175 452 jednotiek viac, resp. nárast +19%.

Silný rast zaznamenala spoločnosť aj na exportných trhoch, napr. v Spojených štátoch o +14% na 118 075 vozidiel, alebo v Západnej Európe o +19% na 178 414 vozidiel. Za osobitnú zmienku stojí 6+4% nárast predajov vo Francúzsku (na 7 303 vozidiel). Na území Východnej Európy potom došlo k vôbec najvyššiemu percentuálnemu rastu až o +79% v porovnaní s kalendárnym rokom 2017, najmä v Rusku so 45 391 predanými vozidlami, bol dosiahnutý medziročný nárast +87%.

V rámci celých regiónov dosiahla automobilka najvyššieho rastu v regióne ASEAN, kde predaje vzrástli o 322 284 vozidiel, teda medziročne o +35%. Hlavným ťahúňom tohto rastu bola Indonézia so 146 805 vozidlami - k masívnemu nárastu +84% prispel úspech nového kompaktného viacúčelového modelu XPANDER. Mitsubishi Motors počas roka 2017 otvorila v Indonézii nový montážny závod na výrobu vyššie uvedeného nového modelu. Tento úspech stavia na silnom raste, ktorého automobilka dosiahla aj v roku 2017, čo znamená, že predaje v Indonézii za posledné dva roky vzrástli o +118%.

Ďalšie vysoko priaznivé čísla prišli z Thajska s nárastom predajov o +21% na 84 560 vozidiel, rovnako tak ako z Vietnamu (+60% na 10 969) a Malajzie (+32% na 9 261 vozidiel).

Komentuje Trevor Mann, prevádzkový riaditeľ spoločnosti Mitsubishi Motors: "Naše silné výsledky v roku 2018 sú dokladom funkčnosti nášho plánu Drive For Growth, ktorého cieľom je priviesť Mitsubishi k udržateľnému zotaveniu. Aj naďalej si vedieme mimoriadne dobre v regióne ASEAN a takisto zaznamenávame potešiteľný rast na ďalších kľúčových trhoch s tým, ako sa k zákazníkom dostávajú nové produkty a rastie dôležitosť aj atraktivita našich modelov SUV a elektromobilov."

Infografika - Predaje Mitsubishi Motors Corporation (MMC) za rok 2018

MITSUBISHI MOTORS
Mitsubishi Motors Corporation (MMC), sídliaca v japonskom Tokiu, je globálny výrobca automobilov s konkurenčnou výhodou v segmente vozidiel SUV a pick-upov, elektromobilov a plug-in hybridov. V roku 2009 uviedla MMC prvý sériovo vyrábaný elektromobil i-MiEV, po ktorom v roku 2013 nasledoval plug-in hybridný model OUTLANDER PHEV - najpredávanejší plug-in hybrid v Japonsku a Európe. Mitsubishi Motors zamestnáva 30 tisíc pracovníkov a pôsobí celosvetovo; výrobné závody MMC sa nachádzajú v Japonsku, Thajsku, Číne, Indonézii, na Filipínach a v Rusku. Zásadnú úlohu v raste MMC zohrávajú napr. modely PAJERO SPORT / MONTERO SPORT, TRITON / L200 a OUTLANDER. Celosvetové predaje tejto automobilky vo fiškálnom roku 2017 dosiahli 1 101 000 vozidiel; čisté tržby MMC za fiškálny rok 2017 predstavovali 2,19 bilióna jenov. MMC je kótovaná na tokijskej burze cenných papierov.

ASX