MITSUBISHI MOTORS DOSIAHLO ĎALŠÍ MÍĽNIK ŠTYROCH MILIÓNOV VOZIDIEL VYVEZENÝCH Z THAJSKA

02. 08. 2019 | L200, L200 nová, L200 Rock Proof | MY20 | O spoločnosti

Automobilka Mitsubishi Motors dosiahla ďalší významný míľnik štyroch miliónov vozidiel vyvezených z jej výrobných závodov v Thajsku.

Slávnostná ceremónia sa konala v Laem Chabang v provincii Chonburi. Mitsubishi Motors (Thailand) Co., Ltd. (MMTh), dcérska spoločnosť MMC v Thajsku má tri zariadenia na výrobu automobilov a jednu motoráreň v provincii Chonburi, ktoré sa stali najväčším výrobným centrom spoločnosti mimo územia Japonska.

Automobilka Mitsubishi Motors začala svoju činnosť v Thajsku v roku 1961 a v roku 1988 sa stala prvou automobilkou, ktorá vyvážala vozidlá. V minulom roku vyviezla takmer 80 percent zo 440 000 vozidiel vyrobených v tejto krajine.

Mitsubishi Motors v Thajsku aktuálne zamestnáva viac ako 7 000 zamestnancov a tisíce ďalších v dodávateľskom reťazci.

„Región ASEAN so zameraním na Thajsko je jednou z dôležitých oblastí pre spoločnosť Mitsubishi Motors,“ uviedol Osamu Masuko, predseda predstavenstva Mitsubishi Motors Corporation. „Okrem toho, že prispievame k rozvoju regiónu prostredníctvom našich podnikateľských aktivít, ako je poskytovanie produktov, ktoré spĺňajú požiadavky všetkých krajín, podporujeme zamestnanosť, rozvoj ľudských zdrojov, investície, ako aj miestnu výrobu a export. Zároveň sa zapájame aj do činnosti miestnych spoločností prostredníctvom našich občianskych aktivít. V rozširovaní našej činnosti v regióne ASEAN s cieľom prispievať k riešeniu sociálnych otázok plánujeme pokračovať aj v budúcnosti. “

Thajsko zostáva aj naďalej dôležitým centrom globálnych operácií spoločnosti Mitsubishi Motors. Tento míľnik nepredstavuje koniec strategickej cesty, ale skôr dobrý východiskový bod pre ďalší rast spoločnosti. Automobilka Mitsubishi Motors plánuje posilňovať svoje aktivity v Thajsku aj naďalej vrátane úlohy kľúčového hráča v regióne ASEAN, ktorý je základom jej podnikania.

Mitsubishi Motors Corporation (MMC), sídliaca v japonskom Tokiu, je globálny výrobca automobilov s konkurenčnou výhodou v segmente vozidiel SUV a pick-upov, elektromobilov a plug-in hybridov. V roku 2009 uviedla MMC prvý sériovo vyrábaný elektromobil i-MiEV, po ktorom v roku 2013 nasledoval plug-in hybridný model OUTLANDER PHEV - najpredávanejší plug-in hybrid v Japonsku a Európe. Mitsubishi Motors zamestnáva 30 tisíc pracovníkov a pôsobí celosvetovo; výrobné závody MMC sa nachádzajú v Japonsku, Thajsku, Číne, Indonézii, na Filipínach a v Rusku. Zásadnú úlohu v raste MMC zohrávajú napr. modely PAJERO SPORT / MONTERO SPORT, TRITON / L200 a OUTLANDER. Celosvetové predaje tejto automobilky vo fiškálnom roku 2018 dosiahli 1 244 000 vozidiel; čisté tržby MMC za fiškálny rok 2018 predstavovali 2,51 bilióna jenov. MMC je kótovaná na tokijskej burze cenných papierov.

L200 nová