MITSUBISHI ECLIPSE CROSS ZÍSKAL V RUSKU NIEKOĽKO PRESTÍŽNYCH OCENENÍ

26. 06. 2019 | Eclipse Cross | MY19 | Produktové

TOKIO / BRATISLAVA, 26. jún 2019 – Spoločnosť Mitsubishi Motors oznámila, že model Eclipse Cross rozšíril svoju zbierku medzinárodných ocenení o tri ďalšie ceny z Ruska, na ktorého trh bolo toto kompaktné SUV nedávno uvedené.

Prvá z nich bola udelená pri príležitosti slávnostného vyhlásenia národného kola súťaže „Auto roka v Rusku - 2019", kde bol Eclipse Cross označený za najlepšie „kompaktné SUV" v jednej z konkurenciou najviac nabitých kategórií.

O víťazovi ankety „Auto roka v Rusku" rozhoduje hlas verejnosti a jedná sa o jeden z celosvetovo najrozsiahlejších prieskumov svojho druhu, pretože pre svojho obľúbenca hlasuje viac ako milión ľudí. Hlasy nezávisle overuje výskumná spoločnosť Ipsos Comcon.

Model Eclipse Cross ale dokázal zaujať nielen všeobecnú verejnosť. Odborníci z časopisu Za Rulom udelili uvedenému modelu najstaršie národné automobilové ocenenie v Rusku – „Grand Prix".

Národná porota vyberala víťaza na základe troch kritérií - technických vlastností, dizajnu a praktickosti - pričom Eclipse Cross bol zvolený za najlepšie z 53 vozidiel uvedených v minulom roku na ruský trh.

Časopis zároveň poctil Mitsubishi Motors špeciálnou cenou za „Vernosť tradíciám". Týmto poukázal na skutočnosť, že Mitsubishi Motors aj naďalej vyrába spoľahlivé vozidlá s pohonom všetkých kolies, schopné vysporiadať sa aj s ruskými cestami.

Zbierka nových ocenení z Ruska však týmto nekončí. Ruské automobilové fórum poctil model Eclipse Cross označením „Najlepší nováčik na trhu" v roku 2019.

Uvedené ocenenia opäť rozširujú už beztak pozoruhodnú zbierku pôct, ktoré Eclipse Cross pozbieral po celom svete, vrátane titulu „Auto roka 2019" na konferencii RJC (neziskové podujatie odborníkov v automobilovom priemysle a motoristických novinárov v Japonsku).

Mitsubishi Eclipse Cross je inteligentnou kombináciou dizajnového štýlu vozidiel s karosériou v tvare „kupé" so všetkými úžitkovými výhodami vozidiel typu SUV. Prepracovaný systém pohonu všetkých kolies Super All-Wheel Control od Mitsubishi zaručuje nekompromisné schopnosti v meste aj za jeho hranicami. V roku 2018 získal tento model najvyššie ocenenie za bezpečnosť od nezávislej európskej organizácie Euro NCAP.

Nové ocenenia preberal Osamu Iwaba, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti MMC Rus, ktorá je oficiálnym distribútorom vozidiel Mitsubishi na území Ruska, Bieloruska a Kazachstanu.

Osamu Iwaba pri tejto príležitosti uviedol: „Mitsubishi Eclipse Cross po celom svete pozbieral už veľa cien. Ale pre mňa je najdôležitejšie to, že bol zvolený za Auto roka tu v Rusku. Eclipse Cross je najjasnejšou hviezdou v našom modelovom rade SUV. Je to automobil ponúkajúci bohatú tradíciu, stovky výhod a atraktívne vlastnosti."

Mitsubishi Motors Corporation (MMC), sídliaca v japonskom Tokiu, je globálny výrobca automobilov s konkurenčnou výhodou v segmente vozidiel SUV a pick-upov, elektromobilov a plug-in hybridov. V roku 2009 uviedla MMC prvý sériovo vyrábaný elektromobil i-MiEV, po ktorom v roku 2013 nasledoval plug-in hybridný model OUTLANDER PHEV - najpredávanejší plug-in hybrid v Japonsku a Európe. Mitsubishi Motors zamestnáva 30 tisíc pracovníkov a pôsobí celosvetovo; výrobné závody MMC sa nachádzajú v Japonsku, Thajsku, Číne, Indonézii, na Filipínach a v Rusku. Zásadnú úlohu v raste MMC zohrávajú napr. modely PAJERO SPORT / MONTERO SPORT, TRITON / L200 a OUTLANDER. Celosvetové predaje tejto automobilky vo fiškálnom roku 2018 dosiahli 1 244 000 vozidiel; čisté tržby MMC za fiškálny rok 2018 predstavovali 2,51 bilióna jenov. MMC je kótovaná na tokijskej burze cenných papierov.