CELOSVETOVÉ PREDAJE MITSUBISHI OUTLANDER PHEV PREKROČILI HRANICU 200 000 VOZIDIEL

18. 04. 2019 | Outlander PHEV | MY19 | Produktové

TOKIO / BRATISLAVA, 18. apríl 2019 – Spoločnosť Mitsubishi Motors Corporation (MMC) oznámila, že globálne predaje celosvetovo prvého plug-in hybridného SUV Mitsubishi Outlander PHEV, uvedeného na trh v roku 2013, prekonali dôležitý míľnik 200 tisíc vozidiel.

Outlander PHEV je technologickou vlajkovou loďou MMC a jeho úspechy len zdôrazňujú vysoký záujem spotrebiteľov o elektrifikované vozidlá v časoch, kedy je automobilový priemysel podrobený zásadným technologickým zmenám.

Outlander PHEV bol od svojej premiéry v Japonsku postupne uvedený na trh vo viac ako 50 krajinách celého sveta. Koncom decembra 2018*1 sa stal celosvetovo najpredávanejším plug-in hybridným vozidlom sveta. Zároveň bol štyri roky po sebe (2015-2018)*1 najlepšie predávaným plug-in hybridom Európy, čo tesne súvisí s jeho postupným vývojom, skvelým konštrukčným riešením a technologickými inováciami.

*1…Zdroj: JATO Dynamics Limited

Oceňovaná kombinácia schopností SUV a hospodárnosti vyplývajúca z elektrifikácia

Outlander PHEV bol vyvinutý na základe čistého elektromobilu a disponuje jedinečnou architektúrou zahŕňajúcou predný elektromotor, zadný elektromotor a konštrukciu bez prevodovky. Zákazníkom dokáže ponúknuť vysokú energetickú účinnosť a pôžitok z úplne hladkej jazdy.

Outlander PHEV za posledných šesť rokov pozbieral po celom svete najrôznejšie ocenenia, ako napr. "Najlepší plug-in hybrid roka 2019" od britského magazínu Company Car and Van, "Zelené SUV roka 2019" od amerického magazínu Green Car Journal alebo "Japonské Auto roka 2013-2014, kategória inovácií" spoločne s ocenením "Technológia roka 2014 RJC " (úplný zoznam ocenení je uvedený nižšie).

Outlander PHEV*2 v najnovšom prevedení 2019 prináša nižšie emisie CO2 na úrovni 40 g / km (podľa NEDC) resp. 46 g / km (podľa WLTP) a vynikajúcu spotrebu paliva na úrovni 1,8 l / 100 km (podľa NEDC) resp. 2,0 l / 100 km (podľa WLTP) a elektrický dojazd bez emisií až 54 km (podľa NEDC) resp. 45 km (podľa WLTP).

Outlander PHEV v modelovom prevedení 2019 ponúkne pokrokové hnacie ústrojenstvo a mechanické vylepšenia, vrátane nového ultra hospodárneho benzínového motora s objemom 2.4 litra. Z ďalších vylepšení menujme napríklad zvýšenú kapacitu batérie (+15%), vyšší výkon batérie (+10%) a výkon zadného elektromotora (+17%), lepšiu jazdné dynamiku a viac jazdných režimov (vrátane režimov Sport a Snow).

*2 ... špecifikácie pre Japonsko a Európu

Zoznam celosvetových ocenení:

Krajina

Rok

Názov ocenenia

Udelil(a)

Japonsko

2013 Päťhviezdičkové ohodnotenie v testoch JNCAP

2014 Technológia roka, konferencia RJC

2013-2014 Japonské Auto roka (JCOTY), kategória inovácií

JNCAP

RJC

JCOTY (Japan Car of the Year)

USA

2019 ‚Zelené‘ SUV roka

Green Car Journal

„5 najlepších v hodnotení všestranných schopností“

Automotive Science Group (ASG)

Najlepšie ‚zelené‘ vozidlo na zimu

New England Motor Press Association

Veľká Británia

Najlepší plug-in hybrid roka 2019

Magazín COMPANY CAR AND VAN

What Van? Ocenenie roka 2017: Green Award (‚Zelené‘ ocenenie)

What Van?

ČR

Anketa ECO Car 2018

Zlatý volant

Spoločnosť Mitsubishi Motors Corporation (MMC), sídliaca v japonskom Tokiu, je globálny výrobca automobilov s konkurenčnou výhodou v segmente vozidiel SUV a pick-upov, elektromobilov a vozidiel s hybridným elektrickým pohonom s technológiou Plug-in. Svoj prvý automobil vyrobila skupina Mitsubishi pred viac ako storočím. Od tej doby sme mnohokrát preukázali náš ctižiadostivý a často aj prelomový prístup v rámci vývoja nových kategórií automobilov a priekopníckeho zavádzania najmodernejších technológií. Stratégia našej značky, tesne spojená s genetickou výbavou Mitsubishi Motors, osloví ctižiadostivého vodiča pripraveného dať zbohom zaužívaným predstavám a chopiť sa zmeny. V súlade s týmto mentálnym postojom predstavila Mitsubishi Motors v roku 2017 svoju novú stratégiu značky, vsadenú do sloganu "Drive your Ambition" - spájajúcu osobné cestovanie a schopnosti hľadieť vpred, odrážajúcu neutíchajúci dialóg medzi značkou a jej zákazníkmi. Mitsubishi Motors je dnes odhodlaná priebežne investovať do nových pokrokových technológií, atraktívneho dizajnu a vývoja produktov s cieľom ponúkať zákazníkom po celom svete zaujímavé a originálne nové vozidlá.

Outlander PHEV

Súvisiace video